Vi bygger drømmehytta di

Våre hyttemodeller kommer som fleksible byggesystem

Drømmer du og familien om ny hytte? Et fleksibelt byggesystem som kan tilpasses familiens behov, og som ligger godt gjemt inn i naturlandskapet? Da er våre hyttemodeller perfekt for dere! Arkitektene våre hjelper deg med å skreddersy den perfekte hytta som passer både tomta, omgivelsene og ikke minst – deres behov til hytta.

Både Hedda og Hedvig produseres som moduler i vår produksjonshall på Sand i Suldal. Her jobber det dyktige tegnere og produksjonsarbeidere som gjør det første, viktige steget mot hyttedrømmen. Vi er stolt av å ha egen produksjonshall i Suldal slik at vi skaper enda flere arbeidsplasser lokalt.

Hedda-modellen

HEDDA er en moderne hytte som er godt forankret i norsk byggeskikk, og regnes som en klassiker som står støtt i det norske markedet. Hedda-modellen er designet av en av Norges mest kjente hyttearkitekter, nemlig Jon Haug.

Hedda har et lavmælt uttrykk som fremstår beskjedent i naturen. Med store vindusflater får man panoramautsikt til naturen utenfor, og med lav takhøyde får man den gode hyttestemningen.

Last ned brosjyre til Hedda-modellen for for mer informasjon.

Hedvig-modellen

HEDVIG er utviklet for den nye generasjonen og er Heddas yngre søster. Hytten er vakker i sin enkelthet, kombinert med høy kvalitet på materialer og fleksibelt byggesystem.

Hedvik er designet av KIMA arkitektur, og ble utviklet etter mange års erfaring med hyttesystemet til Hedda. Hedvig fremstår som hakket mer minimalistisk og strammere i utseende enn søsteren. Hedvig er en høyere modell og kommer i tillegg med hems.

Last ned brosjyre til Hedvig-modellen for for mer informasjon.

Tomtetilpasning

Prosessen: fra ide til nøkkelferdig hytte

Fra den dagen kundene tar kontakt med oss så starter vi en prosess om å få realisert hyttedrømmen. Her tar vi deg gjennom vår prosessen ved hyttekjøp:

1. Tomtetilpasning

Før vi setter i gang med selve planleggingen av hytta så ønsker vi mest mulig informasjon om tomten hytten skal bygges på.
Dette er informasjon som:

 • Reguleringskart og -bestemmelser
 • Fallforhold på tomta
 • Bilder fra tomta med retningsangivelser
 • Informasjon om vegetasjon, naboer og utsikt
 • Lokale værforhold og solforhold
 • Adkomst og parkering

Vi tar også gjerne befaring på hyttetomten der det er mulig. Ut fra informasjonen vi har innhentet kan vi plassere og planlegge hytten best mulig med muligheter og begrensninger i bakhodet. Vi får disponert
tomtearealet fornuftig og plassert hytten slik det best egner seg i forhold til beliggenhet, utsikt, solforhold, naturen og ikke minst – deres behov

2. Planlegging av din hytte

De fleste kunder har allerede ved dette møtet mange tanker om hvordan deres drømmehytte ser ut og hvilke behov den må dekke. Vi opplever likevel, etter mange år med erfaring, at vi sitter på en del kunnskap som kommer kundene til nytte og som kan plante noen nye idéer.

Valgmuligheter

3. Valgmuligheter

Selv om Hedda og Hedvig-modellene blir produsert som byggesystem så finnes det uendelig med valgmuligheter.
Dette kan være valg som:

  • Størrelse på hytta
  • Antall soverom og soveplasser
  • Én eller flere terrasser, og med eller uten overbygg
  • Hvilke rom skal man ha? Garderobe, bad, bod, badstue, vindfang, hems, gjestetoalett, vaskerom etc.
  • Ønsker dere å få hytten levert nøkkelferdig eller vil dere gjøre alt eller noe av det innvendige arbeidet selv?

Mulighetene er mange – heldigvis!

4. Tilvalg

Vi kan tilby en rekke smarte løsninger og tilvalg til våre hyttemodeller. Mange ønsker en nøkkelferdig hytte, og da kan vi levere de fleste tilvalg – helt ned på detaljnivå. Vi kan levere nøkkelferdige hytter med møbler, dekor og gardiner dersom man ønsker det. Vi kan fikse alt fra ferdigbeisede vegger

senger, vindushyller, persienner og garderobeskap. Vi kan også bidra med egne erfaringer når det kommer til smarte og arealeffektive løsninger!

5. Tilbud og kontrakt

Basert på tomt, hyttetegninger og tilvalg så utarbeider vi et uforpliktende skisseforslag og prisanslag på hva en slik hytte vil koste. Eventuelle justeringer utarbeides ved det endelige tilbudet og eventuelt kjøpekontrakt. Kontrakten er tilpasset gjeldende krav og lovmessige rettigheter, blant annet i forbindelse med dato for overlevering.

6. Produksjon og oppføring

Både HEDDA og HEDVIG-modellen prefabrikkeres innendørs i vår produksjonshall, med kortreiste materialer, skikkelig håndverk og kvalitet i alle ledd. Hyttemodulene blir deretter fraktet opp til tomten hvor våre dyktige tømrere setter opp hytten slik at den blir tett på kun en uke. Hytten leveres elektroklar eller nøkkelferdig, alt etter dine ønsker og avtalen som er
inngått.